neděle 22. ledna 2017

Z knihovny: Knížka


Slavnou Knížku slavného Hervé Tulleta jsem si v dětském oddělení vypůjčila ze zvědavosti a spíše pro sebe. Přece jen je tento zábavný titul určen spíše pro předškoláky (ale i pro dospělé). Než jsem si ji však stačila doma prolistovat, zmocnila se Knížky jiná, o dost menší ručka... 


Jde vlastně o hru v knižní podobě (tak jako tomu je i u dalších titulů francouzského výtvarníka a autora bestsellerů zaměřených na rozvoj kreativity /nejen/ u dětí). O hru s barevnými puntíky. A právě puntíky na přebalu malého čtenáře zaujaly (viděl v nich oblíbené balonky). Přestala jsem na něj mluvit a jen jsem sledovala, jak více než pět minut zaujatě otáčí stránkami, pokaždé nadšeně (ve své batoletštině) vykřikuje balon a zkoumá puntíky v různých velikostech a seskupeních. Tímto svým způsobem si pak knihu přečetl ještě několikrát. 

A pak jsme si Knížku zkusili skutečně přečíst a byli jsme zvědaví na človíčkovu reakci. Hervé Tullet totiž čtenáře nenechá jen tak napospas neposedným puntíkům, ale přesně a krok za krokem podává návod, jak knížku číst. A tak jsme začali na puntíky ťukat, knížku naklánět doleva a doprava, třást s ní, tleskat a foukat – teda my, hlavně malý čtenář nadšeně plnil předčítané úkoly a s úžasem sledoval, jak puntíky odfoukl nebo tleskáním zvětšil. 


Třeseme...


Knížka má skutečně nápad a není divu, že je oblíbená (a oceněná). Pobavili jsme se všichni. Potěší i ty nejmenší (obzvlášť pokud mají rádi balonky a kuličky :-) ). 

Hervé Tullet vydal už pěknou řádku hravých knih. Četli jste nějakou z nich? Jaká je vaše nejoblíbenější? :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Milí čtenáři blogu, děkujeme za vaše komentáře, tipy a postřehy.